Over Jan Willem

Jan Willem van Delft is een veelzijdig pianist en bevlogen musicus uit Veenendaal. 
Zelf zegt hij: ‘Al op jonge leeftijd had de muziek en in het bijzonder de piano een enorme aantrekkingskracht op mij. En het was wederzijds.
Van mijn 7e tot mijn 22e studeerde ik bij inspirerende leraren. Ik doorliep de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam en studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2004 startte ik mijn bedrijf J Way Music. Daarin komen mijn muzikale passies samen: piano spelen, componeren en arrangeren, coachen en inspireren.’

“Ik heb in de afgelopen 40 jaar met vele musici mogen werken maar de combinatie van onuitputtelijke creativiteit, tomeloos enthousiasme voor mooie muziek en bijzonder groot vakmanschap dat ik bij Jan Willem aantref is wel echt bijzonder en vervult mij keer op keer met grote vreugde en dankbaarheid! Het is zeer inspirerend om met hem te mogen werken als musicus maar zeker ook als mens.”

André Bijleveld – Arrangeur / Componist / Producer / Dirigent van Gospel Boulevard

Samenwerking
Ik geniet ervan om samen iets moois te maken: een CD, concert of tour maar ook liedjes, arrangementen en composities. Op dit moment werk ik met veel plezier samen met o.a. Gospel Boulevard, Janine Beens, de Oden van Salomo, Rob Favier, Sharon Kips en Frank van Essen. Daarnaast werk ik als arrangeur, pianist en/of bandleider mee aan muzikale producties van de Evangelische Omroep, Hour of Power en Open Doors

“Met Jan Willem is muziek maken nooit saai! Al spelen we een lied al jaren, toch klinkt het telkens weer als nieuw. Jan Willem speelt met zijn hart en dat voel je in elke noot.”

Sharon Kips – Zangeres (winnares X-factor 2007)

Eigen trio en albums
Het Jan Willem van Delft Trio zag het levenslicht in 2008. Ons debuutalbum ‘All that Hymns’ kwam uit in 2009. Twee jaar later maakte ik mijn tweede CD getiteld ‘In Zijn aanwezigheid’, een solo album.

Daarnaast werkte ik mee aan inmiddels 100 CD’s van verschillende artiesten en bands, waaronder Shirma Rouse, Maria Markesini, Gospel Boulevard, de Convocation Bigband, de Oden van Salomo, Gerald Troost, Joke Buis, Rob Favier, Sharon Kips, Janine, Marcel & Lydia Zimmer, Talitha Nawijn, Reni & Elisa, Martin Brand, At Once, Linda Wagenmakers en de Ronduit Praise Band. Zie de discografie voor een compleet overzicht.

“Jan Willem is een zeer getalenteerde muzikant. Als pianist en als arrangeur voelt hij goed aan wat een nummer nodig heeft of wat een producer graag wil. Hij is bovendien erg flexibel en daardoor prettig om mee samen te werken.”

Wilkin de Vlieger – Producer @ Groovity Music Productions

Coachen en inspireren
Echte muzikaliteit vergt vakmanschap en dit breng ik graag over op enthousiastelingen die hun liefde voor muziek heel serieus nemen. Voor talentvolle pianisten ben ik een persoonlijke coach en ook bands vragen mij voor inspirerende trainingen en coaching.

“Bij de naam Jan Willem van Delft denk ik aan integriteit, professionaliteit en hij is breed inzetbaar. Hij behoort tot de selecte groep van topmusici die zijn grote talent inzet ten bate van zijn levensovertuiging.”

Bert van den Brink – Pianist / Coach

Naar J.S. Bachs mening had muziek twee wezenlijke doelen: muziek behoort te zijn “tot Gods eer en tot ontspanning van het gemoed”. Deze uitspraak inspireert mij dagelijks wanneer ik bezig ben met muziek. Het is de basis van mijn ambacht, hobby, werk & passie. Graag deel ik mijn gedachten in woorden en muziek tijdens inspiratielessen op scholen en bijeenkomsten in kerken.