Bio

Jan Willem van Delft is een veelzijdig pianist en bevlogen musicus uit Veenendaal. 

 ‘Al op jonge leeftijd had de muziek en in het bijzonder de piano een enorme aantrekkingskracht op mij. En het was wederzijds.”
Van zijn 7e tot 22e levensjaar studeerde Jan Willem bij inspirerende leraren. Hij doorliep de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerde hij bij Rob van Bavel (bachelor) en Frans Elsen (master). 

Samenwerking
Creeëren in teamverband is een van zijn sterke kanten: een CD, concert of tour maar ook liedjes, arrangementen en composities. Momenteel werkt hij met veel plezier samen met o.a. Gospel Boulevard, Janine Beens, Maria Markesini, de Oden van Salomo, Rob Favier en Frank van Essen. Ook is hij actief als arrangeur, pianist en/of bandleider voor muzikale producties van de Evangelische Omroep, KRO/NCRV en Open Doors.

“Bij de naam Jan Willem van Delft denk ik aan integriteit,professionaliteit en hij is breed inzetbaar. Hij behoort tot de selecte groep van topmusici die zijn grote talent inzet ten bate van zijn levensovertuiging.”

Bert van den Brink – Pianist / Coach

“Jan Willem is een zeer getalenteerde muzikant. Als pianist en als arrangeur voelt hij goed aan wat een nummer nodig heeft of wat een producer graag wil. Hij is bovendien erg flexibel en daardoor prettig om mee samen te werken.”
Wilkin de Vlieger – Producer @ Groovity Music Productions

Eigen trio en albums
Het Jan Willem van Delft Trio zag het levenslicht in 2008. Het debuutalbum ‘All that Hymns’ kwam uit in 2009. Twee jaar later kwam een soloalbum getiteld ‘In Zijn aanwezigheid’,

Jan Willem is te horen op meer dan 100 CD’s van verschillende artiesten en bands, waaronder Shirma Rouse, Maria Markesini, Gospel Boulevard, de Convocation Bigband, de Oden van Salomo, Gerald Troost, Joke Buis, Rob Favier, Sharon Kips, Janine, Marcel & Lydia Zimmer, Talitha Nawijn, Reni & Elisa, Linda Wagenmakers en de Ronduit Praise Band. Zie verder: discografie 

Coachen en inspireren
Echte muzikaliteit vergt vakmanschap en dit brengt hij graag over op enthousiastelingen die hun liefde voor muziek serieus nemen. 

Momenteel is er alleen ruimte voor voorbereidingstrajecten voor het conservatorium of een enkele masterclass.

“Ik heb in de afgelopen 40 jaar met vele musici mogen werken maar de combinatie van onuitputtelijke creativiteit, tomeloos enthousiasme voor mooie muziek en bijzonder groot vakmanschap die ik bij Jan Willem aantref is wel echt bijzonder en vervult mij keer op keer met grote vreugde en dankbaarheid! Het is zeer inspirerend om met hem te mogen werken als musicus, maar zeker ook als mens.”

André Bijleveld – Producer / Dirigent Gospel Boulevard

“Muziek behoort te zijn tot Gods eer en tot ontspanning van het gemoed”. 
Bach